Spoedsituatie: bel  06 - 546 901 15

Verloskundig Centrum Carnisselande

Spoedsituatie: bel  06 - 546 901 15

Prenatale screening

Screening in de zwangerschap

Gelukkig worden de meeste kinderen gezond geboren. Als zwangere vrouw heb je in Nederland de mogelijkheid om voor de geboorte je kind te laten onderzoeken. Dit heet prenatale screening. Het is belangrijk je vooraf af te vragen of je hierover informatie wilt ontvangen. Probeer te bedenken wat het voor jullie zal betekenen als er een afwijking wordt gevonden. Tijdens de eerste controle zullen we je vragen of je behoefte hebt aan informatie over prenatale screening. Indien informatie gewenst is, zullen we in een apart counselingsgesprek alle mogelijkheden bespreken. We zullen jullie begeleiden in het maken van de juiste keuze.

Er zijn twee verschillende vormen van prenatale screening:

  • Screening op down-, edwards- en patausyndroom door middel van de combinatietest of via Niet Invasieve Prenatale Test (NIPT);
  • Screening op lichamelijke afwijkingen door middel van de 20 weken echo (SEO).

Ter voorbereiding op het counselingsgesprek kun je alvast onderstaande folders over screening op Down-, Edwards- en Patausyndroom en over het SEO lezen. Op de website www.pns.nl vind je uitgebreide informatie met betrekking tot prenatale screening en hulp bij het maken van een keuze.

Folders

Folder prenatale screening op downsyndroom

Folder 20 weken echo

Enthousiast, schrijf je hier in!

Heb je vragen?
Neem gerust contact met ons op.

Verloskundig Centrum Carnisselande staat ingeschreven in het kwaliteitsregister verloskundigen.