Spoedsituatie: bel  06 - 546 901 15

Verloskundig Centrum Carnisselande

Spoedsituatie: bel  06 - 546 901 15

Cursus “Ontspannen Bevallen“

Algemene informatie

Verloskundigenpraktijk Carnisselande organiseert een cursus “Ontspannen Bevallen”, een mix van oefeningen uit de zwangerschapsgym en zwangerschapsyoga.

Aanmelden zwangerschapscursus

Deze cursus draagt bij aan een goede “zwanger-fit” conditie en bereid je voor op de bevalling en op de geboorte van jullie kind. De lessen worden gegeven door een professionele, hiervoor opgeleide en enthousiaste docente.

De cursus bestaat uit acht lessen, waarvan één partnerles. Elke maandag van 19.45 uur tot 21 uur wordt er les gegeven door een professionele, hiervoor opgeleide en enthousiaste docente. De partnerles is in les 7 en tijdens deze les herhalen we een aantal (ademhalings-)oefeningen, maar nu mét partner, zodat hij/zij een actieve rol kan spelen en jou als zwangere kan begeleiden bij het bevallen van jullie kind. Ook zullen er een aantal ontspannende massages aangeleerd worden. Het is helaas niet mogelijk om een proefles te volgen. 

In een periode van acht lessen leer je als (aanstaande) moeder ontspannings- en ademhalingstechnieken, maar ben je ook actief bezig om je spieren te trainen en conditie op peil te houden. Tijdens de laatste les krijg je informatie over de kraamperiode en leer je welke oefeningen je op een prettige en veilige manier tijdens deze periode kunt doen. 

Alle deelnemers zijn min of meer gelijktijdig uitgerekend; de cursus start als je ongeveer 20-28 weken zwanger bent.

Programma
 

 • De juiste houding tijdens dagelijkse bewegingen: staan, zitten, lopen, bukken en tillen
 • Contact maken met je baby in je buik
 • De fitbal gebruiken tijdens en na je zwangerschap
 • Ontspannen in de zwangerschap en tijdens de bevalling, bijvoorbeeld d.m.v. ontspannende massages
 • Oefeningen voor alle spiergroepen die tijdens de zwangerschap en bevalling belast worden
 • Verschillende ademhalingstechnieken om de ontsluitings- en persweeën op te vangen
 • De perstechniek in verschillende baringshoudingen
 • Oefeningen voor het verminderen/ voorkomen van bekkenpijn 

 Praktische informatie

 • De kosten voor deze cursus bedragen €150,-. Als je bent ingeschreven bij Kraamcentrum DAT ontvang je een waardebon waarmee je €50 korting kunt krijgen op de cursus.
 • Locatie: Praktijk Centrum Carnisse, Middeldijkerplein 3a, 2993 DL Barendrecht.
 • Tijdens de lessen maken we gebruik van de fitbal/gymbal, deze dien je zelf mee te nemen.
 • Het is mogelijk om (een gedeelte van) de vergoeding terug te ontvangen bij de zorgverzekeraar. Kijk hiervoor in de polisvoorwaarden.

Aanmelden
 

Je kunt je aanmelden door ons te mailen via info@verloskundigen-praktijk.nl of via de aanmeldknop "Zwangerschapscursus".

Zodra je je hebt aangemeld, krijg je van ons een bevestiging met de nota. Deze dient binnen 14 dagen te worden voldaan. Inschrijving is pas definitief als het cursusbedrag voldaan is.

Annuleren van een cursus is mogelijk tot uiterlijk 4 weken voor aanvang van de cursus. Na deze periode wordt een bedrag van 10 euro annulerings- en administratiekosten in rekening gebracht. Bij annuleren van de cursus binnen 1 week voor aanvang wordt het volledige cursusbedrag in rekening gebracht. Annuleren van een cursus gaat via de mail of schriftelijk. 

Helaas is het niet mogelijk om een proefles te volgen 

Aanmelden zwangerschapscursus

Enthousiast, schrijf je hier in!

Heb je vragen?
Neem gerust contact met ons op.

Verloskundig Centrum Carnisselande staat ingeschreven in het kwaliteitsregister verloskundigen.