Kinderwensspreekuur

Kinderwensspreekuur

header image

Voor je zwanger wordt kun je veel doen om je kind een gezonde start te geven. Het is dus verstandig om vooraf al bij mogelijke risico’s stil te staan. Wat kun je doen, of wat kun je juist beter laten om zo gezond mogelijk in verwachting te raken? Op ons kinderwensspreekuur geven je hierover alle informatie.

In een consult krijg je onder andere informatie over foliumzuur, leefgewoonten (gezonde voeding, gebruik van alcohol en roken), medicijngebruik, erfelijke aandoeningen en de invloed van werkomstandigheden. Daarnaast komen ook onderwerpen als de medische voorgeschiedenis, bloeddruk en BMI, infectieziekten, prenatale sceening en eventuele eerdere zwangerschap(pen), bevalling(en) en/of een miskraam aan bod. 

Tijdens het gesprek is er volop gelegenheid om vragen te stellen. Met elkaar kunnen we aan de hand van de uitkomst van de bevindingen een advies op maat geven en indien verwijzen naar andere zorgverleners, zoals bijvoorbeeld huisarts, dietist of gynaecoloog.

Vragenlijst zwangerwijzer

header image

Voorafgaand aan het kinderwensconsult vragen we je om samen met je partner een vragenlijst in te vullen op www.zwangerwijzer.nl. De uitkomst van deze vragenlijst neem je mee naar het kinderwensconsult, zodat we er samen met jullie over in gesprek kunnen gaan.

Vergoeding

header image

Het kinderwensconsult wordt vergoed vanuit de basisverzekering.