Baringshoudingen

Er zijn veel verschillende manieren om de weeën op te vangen en om te persen. Welke houding voor jou het prettigst is, zul je pas ontdekken als het moment daar is. Wij kunnen je bevalling begeleiden in alle mogelijke houdingen, mits het natuurlijk medisch verantwoord is.

Badbevalling

header image

Ook een badbevalling behoort tot de mogelijkheden. In de thuissituatie zul je hiervoor een speciaal bad moeten huren, je eigen ligbad is veelal te klein. In het Ikazia ziekenhuis heb je de mogelijkheid om te ontspannen en te bevallen in een speciaal hiervoor bestemd professioneel verlosbad. Indien je de voorkeur hebt om op deze wijze te bevallen is het verstandig om dit van te voren met ons te bespreken. Wij kunnen je dan aanvullende informatie geven.

Baarkrukbevalling

header image

De dienstdoende verloskundige heeft ook altijd een baarkruk bij zich, waarop je mogelijk kunt bevallen en ook in de ziekenhuizen is er een baarkruk aanwezig.

Vaak zullen we je tijdens de bevalling adviezen geven om een bepaalde houding aan te nemen. Dit doen we om de bevalling beter te laten verlopen.