Anticonceptieconsult

Wil je meer informatie over anticonceptie, wil je een recept ontvangen of een afspraak maken voor de plaatsing van een spiraal of implanon? Neem gerust contact met ons op.

Je kunt bij ons in de praktijk terecht voor anticonceptieadvies. Wij bieden uitgebreide en persoonlijke aandacht aan de voorlichting over anticonceptie. Je kunt bij ons terecht wanneer je bevallen bent en (voorlopig) niet opnieuw zwanger wilt worden of wanneer je een kinderwens hebt en je spiraal wilt laten verwijderen. Er zijn heel veel verschillende soorten anticonceptie. Welke het beste bij jou past hangt af van verschillende factoren. Voorlichting over anticonceptie geven we al in de zwangerschap en bij het afsluiten van de kraamweek. Het is mogelijk om je nacontrole te combineren met een anticonceptie consult. Je kan ook een losse afspraak plannen.

Anticonceptieconsult

header image

Tijdens dit consult nemen we verschillende anticonceptiemethoden met je door. Voorafgaand aan het consult sturen we je per mail een vragenlijst. Hierin staan vragen over:

  • medische voorgeschiedenis,
  • eerdere ervaring met anticonceptie en voorkeur,
  • kinderwens in de toekomst
  • of je borst-of flesvoeding geeft.

Tijdens het consult nemen we deze vragenlijst samen door om te beoordelen welke anticonceptie het beste bij je past. Hierbij betrekken we jouw wensen en verwachtingen, zodat je een weloverwogen keuze kan maken.

Het recept voor de gekozen anticonceptie kunnen we direct voor je uitschrijven. Ook voor de plaatsing van een spiraal  kun je bij ons terecht, hiervoor wordt dan een aparte afspraak gemaakt. Na het voorschrijven van anticonceptie wordt er een telefonisch consult ingepland om je vragen en de tevredenheid van de anticonceptie te bespreken. Dit gesprek vindt ongeveer na drie maanden plaats, omdat je dan voldoende gelegenheid hebt gehad om aan de anticonceptie te wennen. Ook zijn dan meestal de eventuele bijwerkingen van het begin weer voorbij.

We stellen je huisarts op de hoogte van de gekozen anticonceptiemethode.

Meer informatie over anticonceptie kun je vinden op: www.anticonceptie.nl of raadpleeg de folder. 

Folder anticonceptie